Secure Base Loopbaanbegeleiding

Professioneel begeleiden bij transitie in de loopbaan

Inhoud

Werk je als professional op het gebied van loopbaanbegeleiding, re-integratie of HR? Begeleid en adviseer je mensen op een belangrijk moment in hun loopbaan? Dan doe je prachtig werk dat betekenis heeft voor mensen en organisaties in ontwikkeling en voor jezelf.

 

Je werk is uitdagend en zeker niet altijd even gemakkelijk, want in deze tijd waarin veranderingen elkaar in een snel tempo opvolgen, worden er veel en soms nieuwe eisen gesteld aan medewerkers. Meegaan in veranderingen is ook voor medewerkers vaak een opgave. Die opgave wordt lastiger omdat verandering ook gepaard gaat met afscheid nemen.

 

Inhoud en opbrengst

In deze driedaagse training Secure Base Loopbaanbegeleiding krijg je zicht op hoe jouw begeleiding bij loopbaanvragen wordt bepaald door je ervaringen, overtuigingen en levensthema’s. Ook zullen we ontdekken hoe je jouw kwaliteiten als begeleider nog beter kunt inzetten om in trajecten met medewerkers of cliënten een voor hen optimaal resultaat te behalen.

Na deze training kun je:

• met meer focus en verdieping in contact zijn met je cliënt

• ondersteunende en uitdagende interventies doen in gesprekken

• met behulp van nieuwe interventies jouw cliënt weer helpen om de persoonlijke transitie vorm te geven vanuit autonomie en veerkracht.

• concreet een volgende stap zetten in jouw ontwikkeling als loopbaanbegeleider

Doelgroep

De training Secure Base Loopbaanbegeleiding richt zich op begeleiders van mensen die vragen hebben rondom hun eigen loopbaan en die daarin een stap willen zetten. Uitgenodigd zijn re-integratiebegeleiders, verzuimbegeleiders, casemanagers, HR adviseurs, loopbaanbegeleiders-/adviseurs, recruiters, bedrijfsmaatschappelijk werkers en organisatieadviseurs.

 

We werken met minimaal 8 en maximaal 18 deelnemers.

Werkwijze

De training Secure Base Loopbaanbegeleiding is afwisselend en ervaringsgericht. De deelnemers worden uitdrukkelijk uitgenodigd hun eigen, persoonlijke, casuïstiek in te brengen.

 

We hanteren een variëteit aan werkvormen waarmee de verbinding tussen hoofd, hart en handen wordt gemaakt. We oefenen in open dialoog en leren van en met elkaar.

 

We werken in één blok van twee dagen en één enkele dag. Tevens behoort een individueel (supervisie)gesprek met één van de begeleiders tot het programma.

Begeleiders

Marnix Reijmerink is executive coach en trainer. Hij is mede-oprichter van De School voor Transitie. Hij werkt in organisaties met veranderkundige vraagstukken en vragen rondom leiderschapsontwikkeling. Marnix begeleidt individuele professionals en teams bij veranderingsprocessen. In zijn werk heeft Marnix een bijzondere focus op veerkracht en (persoonlijk) leiderschap.

Patrick Stalpers is coach en trainer op het gebied van loopbaanvraagstukken, waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling onderdeel zijn van de leervraag. Daarnaast begeleidt hij organisaties in transitie op het gebied van samenwerking en leiderschap. Voor Patrick neemt betekenisgeving in werk een belangrijke rol in en gelooft hij in de kracht van ieder mens om in de ontmoeting te (kunnen) groeien, vanuit veiligheid, vertrouwen en verbinding.

Literatuur

• Aan de slag met verlies. Coachen bij veranderingen op het werk – Riet Fiddelaers-Jaspers en Jakob van Wielink (bij de prijs inbegrepen)

• Dit zijn wij. De kracht van de ontmoeting – Lieuwe Koopmans

• Laat je niet gijzelen: de internationale bestseller over leiderschap, verbinding, dialoog en werkelijke verandering – George Kohlrieser

Praktische informatie

Voorjaar 2018

Dag 1: maandag 26 maart 2018

Dag 2: dinsdag 27 maart 2018

Dag 3: woensdag 25 april 2018

 

Werktijden:

Dag 1: van 09.30 tot 17.00 uur

Dag 2: van 09.30 tot 17.00 uur

Dag 3: van 09.30 tot 17.00 uur

Investering: € 1.399,00

Bedrag is exclusief btw, inclusief koffie/thee en lunches.

Inschrijving is definitief na ontvangst betaling. Wij zijn een CRKBO geregistreerde instelling. Onze opleidingen en trainingen zijn daarom vrijgesteld van BTW.

 

Locatie: Klooster Nieuwkerk in Goirle

Overnachtingen zijn te reserveren via de website van het klooster.

 

Meld je nu aan door het inschrijfformulier in te vullen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Patrick Stalpers via patrick@loopbaankamer.nl of 06-46321449

Loopbaankamer

De weg naar verandering

Dr. Hub van Doorneweg 81 I 5026 RB Tilburg

www.loopbaankamer.nl I patrick@loopbaankamer.nl