Over de diepere triggers van burn-out

en het hervinden van je veerkracht!

De verbinding kwijt

Een burn-out: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Meestal wordt het geweten aan langdurige werkstress en overbelasting. Begrijpelijk, want er wordt ook veel van je gevraagd in je werk. Je moet proactief zijn, zelfstandig kunnen handelen, flexibel zijn in de voortdurende veranderingen in de organisatie die van invloed zijn op je werk, verantwoordelijkheid kunnen nemen, opdrachten onder tijdsdruk goed uitvoeren, openstaan voor feedback en onder alle omstandigheden goed communiceren.

 

Toch is een (dreigende) burn-out complexer dan dat. Het is een verstoring van de innerlijke balans, waarbij je de verbinding met jezelf en met jouw omgeving bent kwijt geraakt, in de hectiek waarin je leeft.

En nu?

Je hebt het gevoel niet veel invloed te hebben op je omgeving. En toch wil je het anders gaan doen. Omdat je graag een goede kwaliteit van leven en werken wilt, omdat je je beter wilt voelen, meer energie wilt hebben, omdat je wilt dat je hoofd minder ‘vol’ zit. De vraag is hoe je dat kunt doen.

 

Preventieve coaching en training kunnen helpen een burn-out te voorkomen. Veel trainingen richten zich op gedrag en vaardigheden rondom assertiviteit, timemanagement, of mindfullnes. En hoewel dit waardevolle hulpmiddelen zijn, merk je dat je na verloop van tijd in het ‘oude’ gedrag terug valt. De dreiging blijft sluimeren, want de onderliggende gevoeligheden van een burn-out, die mede bepalen wie jij bent, liggen dieper.

Duurzame verandering

Deze training gaat daarom een stapje verder. We begeleiden je als het ware op een ‘persoonlijke reis’, die je helpt meer inzicht te krijgen in jezelf en het ontstaan van jouw patronen.

 

Binnen een sfeer van veiligheid en vertrouwen werken we samen en gaan we op zoek naar belemmeringen in jezelf en hoe jouw omgeving daar een rol in speelt. Je krijgt zicht op hoe beiden zich tot elkaar verhouden, wat je thema’s zijn en van waaruit ze ontstaan zijn. Daarbij leer je over jouw overlevings-mechanisme; hoe dat je specifieke kwaliteiten heeft gebracht en hoe dat je dient. En tegelijkertijd ook hoe dat je soms kan weerhouden in je verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je leert (meer) verantwoordelijkheid te nemen en voor jezelf te zorgen. Je krijgt scherper zicht op jouw persoonlijke ontwikkeltaak en zet hierin nieuwe stappen. In de training gaan we op zoek naar de ‘sleutels’ die jou meer plezier en geluk kunnen brengen in werk en leven.

 

Het resultaat is een stevige(re) basis, die je in staat stelt om beter en duurzaam de regie te nemen.

Hoe ziet de training eruit?

Intake vooraf

Vóór de training krijgt elke deelnemer een persoonlijk intakegesprek met één van de trainers. Dit geeft je de ruimte om jouw verhaal en je mogelijke ontwikkelbehoefte met ons te delen. En het geeft ons als trainers de mogelijkheid om tijdens de training, waar nodig of gewenst, daarvoor aandacht te hebben.

 

Werkwijze

In deze training bieden we je werkvormen aan die je vooral laten ervaren. Ze zijn gericht op een verbinding van je hoofd met je hart, of anders gezegd: van je wetende en je voelende vermogen. Je wordt meer mens en zult daardoor anders met jezelf en met andere mensen omgaan. Niet zweverig, maar met beide voeten stevig op de grond. Iedere deelnemer werkt in deze training met de eigen thema’s. We nodigen je uit om je tijdens de training open, zonder oordeel en kwetsbaar op te stellen. Juist in kwetsbaarheid ligt de kracht van verandering.

 

Op de terugkomdag hebben we aandacht voor ieders ervaringen in de praktijk en wordt met extra oefeningen een verdieping gemaakt op de eerder verkregen inzichten. Zo heb je ruimte om wat je in de praktijk na de eerste 2 dagen tegenkwam nog eens te bespreken en te ontdekken hoe je daarmee om kunt gaan. De kracht van de groep, de herkenning van elkaars verhalen, het leren van en met elkaar spelen daarbij ook een belangrijke rol.

Doelgroep

De training ‘zijn wie je bent’ richt zich op mensen die het gevoel hebben de ‘regie’ over hun werk kwijt te raken, die meer energie willen ervaren in hun werk, mensen die werkstress en/of een te hoge werkdruk ervaren en die hierin nu écht een stap willen zetten. We werken met minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

Duur van de training

De training bestaat uit 2 dagen (5 dagdelen,  op de eerste dag is ook een avondprogramma).

Na circa 1-2 maanden is er een terugkomdag  (2 dagdelen)

Corinne Vermeulen is trainer en coach in persoonlijke groei en organisatie ontwikkeling. Ze begeleidt organisaties in vraagstukken van samenwerking, leiderschap, communicatie en verandering.. Daarbij is de verbinding van de mens met zichzelf en met zijn omgeving voor haar een belangrijke waarde. Zonder ‘zweverigheid’, down to earth en vanuit de overtuiging, dat we meer zijn dan ons hoofd alleen. Corinne is ook arbeidsdeskundige en heeft vanuit dit werkveld veel ervaring met verzuimbegeleiding en re-integratie.

Patrick Stalpers is coach en trainer op het gebied van loopbaanvraagstukken, waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling onderdeel zijn van de leervraag. Daarnaast begeleidt hij organisaties in transitie op het gebied van samenwerking en leiderschap. Voor Patrick neemt betekenisgeving aan ‘verlies in werk’ een belangrijke rol in en gelooft hij in de kracht van ieder mens om in de ontmoeting te (kunnen) groeien. Vanuit veiligheid, vertrouwen en verbinding.

Trainers

Kosten

Kosten van deze training inclusief het intakegesprek: € 1.495,00 exclusief BTW.

(Koffie, thee en lunches op alle trainingsdagen en een avondmaaltijd op de eerste

trainingsdag zijn hierbij inbegrepen)

 

Vroegboekkorting: bij aanmelding vóór 15 juli aanstaande voor de training in oktober 2017,

of vóór 15 december voor de training in maart 2018, geven we je € 200,00 korting.

Data

Najaar 2017

Dag 1: 26 oktober

Dag 2: 27 oktober

Dag 3: 24 november (terugkom dag)

 

Voorjaar 2018

Dag 1: 14 maart

Dag 2: 5 maart

Dag 3: 18 april (terugkomdag)

 

Programma

Dag 1: van 09.30 tot 17.00 uur en van 19.00-21.30 uur

Dag 2: van 09.30 tot 17.00 uur

Dag 3: van 09.30 tot 17.00 uur

 

Locatie

Klooster Nieuwkerk in Goirle. Overnachtingen zijn

te reserveren via de website van het klooster.

 

Aanmelden

Meld je nu aan door het inschrijfformulier in te vullen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Patrick Stalpers via patrick@loopbaankamer.nl of 06-46321449

 

Je aanmelding is definitief na ontvangst van de betaling. Het minimum aantal deelnemers om de training door te laten gaan is 8.

 

 

Loopbaankamer

De weg naar verandering

Dr. Hub van Doorneweg 81 I 5026 RB Tilburg

www.loopbaankamer.nl I patrick@loopbaankamer.nl